Road To Hana

På Maui finns det en highway som heter Hāna Highway aka Road to Hana. Det är en kustväg som går genom regnskogen från Kahului till Hana. Den är hela 103,6 km lång med tar ändå 2,5 timmar att köra, och detta är utan stop och ingen trafik. Varför den tar så lång tid att köra är pga att det är 620 svängar, 46 ( av 59 ) broar är enkelriktade. Flera tipsar om att ta åksjuketabletter innan man åker på den vägen bara för att den svänger stup i kvarten. Vi stannade en hel del då det finns så sjukt mycket att se så för oss tog det betydligt mycket längre. 
Medans vi var i Maui så åkte det självklart över en storm som orsakade massa problem runt hela ön och man såg på många ställen att regnvattnet hade slitit med sig träd  och delar av bergen ner på vägarna.
 
Vi övernattade i Hana och jag tror det var lätt den vidrigaste natten. Det kändes seriöst som om huset skulle blåsa iväg, blixtrarna lös upp hela huset ( som låg mitt i ingenstans ) och vi skrämde upp varandra så att ingen kunde sova. Vi tackar även Creepy podden för det.
Stormen orsakade så att flera vägar blev avstängda och det saboterade våra planer en hel del.
 
Vi hittade en till svart sand och en röd sandstrand som var helt sjuk att se. Bilderna gör inte alls det hela rättvist. Så mycket mäktigare att se allt med egna ögon. Vi var ganska trötta på vattenfall efter den här resan då dom var precis överallt.
 
Bjuder på bildbomb - Översta bilden är lånad från Google..
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0